tiistai 18. maaliskuuta 2014

Agitettiin taas!

Viime sunnuntaina lähdettiin taas Maijan oppiin.
Ensin pääsin seuraamaan vähän Maijan ja Naurun treenejä, oli hirmuisen kivaa ja opettavaista seurata heidän työskentelyään yhdessä. Pakko päästä uudestaankin.

Siirryttiin ulos kentälle ja päätettiin tehdä toko juttuja, koska kenttä oli lumessa perjantain ja lauantain välisenä yönä sataneen lumen takia... Ensin Maija kertoi minulle kontakteista ja neuvoi miten voisin opettaa niitä Foxille kotona. Eli läksyjä tuli! Vielä ei olla harjoiteltu, mutta josko huomenna ehdittäisi.
Päätettiin koikeilla sivulle tuloa. Maija neuvoi millä lailla "vetäisin" namin avulla koiran viereeni istumaan. Foxin kanssahan ei ole mitään tälläisiä treenattu koskaan. No, ei treenattu nytkään. Koira veti samantien hännän koipien väliin ja ahdistui selvästi kun yritin saada sitä hyvin lähelle itseäni. Fox halusi pois tilanteesta ja veti kovasti toiseen suuntaan. Jätettiin se treeni siihen. En tiedä onko Foxilla huonoja kokemuksia moisesta, vai eikö se vaan viihdy niin lähellä. Saatiin koti läksyksi treenata myös tätä seinän vieressä. Ensin ihan vaan palkata jo seisomisesta lähelläni ja alkaa sen jälkeen hakemaan oikeaa istumapaikkaa.

Päätettiin treenata agilityä, siitä Fox nautti viimeksikin niin kovin. Hyvin nopeasti se muuttuikin iloiseksi itsekseen ja teki reippaasti töitä.
Harjoiteltiin ohjaamista. Ensin tehtiin hyppy, jonka jälkeen minun piti ohjata koira putkeen. Alkuun ohjasin liian lähelle putkea ja estin samalla koiran tien putkeen, joten se meni ohi. Oma moka, eikä se haittaa! Seuraavalla kerralla sain jo ohjattua koiran putkeen.
Toisinpäin olikin paljon hankalampaa. Ensin putki ja sitten hyppy. Unohdin välillä ohjata kokonaan, joten koira meni hypyn ohi. Kompuroinkin lumessa kerran, jonka takia ohjaus jäi. Huomasin, että saan ihan oikeesti juosta ja kovaa, jotta pysyn Foxin vauhdissa! Kyllä papassa virtaa riittää!
Kokeiltiin myös niin, että putken jälkeen piti hypätä kaksi estettä jotka olivat peräkkäin. Fox taisi joka kerta kiertää ensimmäisen esteen ja hypätä vasta toisen esteen yli... Tätä pitää siis treenata lisää.

Treenattiin myös putkeen lähetystä vähän kauempaa. Jouduttiin palaamaan hyvin lähelle putkea, kun en osannut ohjata oikein ja Foxkaan ei tainnut ihan täysillä keskittyä. Lopulta sain koiran menemään putkesta, Maija oli toisessa päässä palkkaamassa.
Kokeiltiin myös rengasta. Sanoin piruttani treenin alussa, et kokeillaan sitä, mutta se oli täysi vitsi! Maija kuitenkin päätti, että kokeillaan. Sanoin, ettei Fox ikinä menisi renkaasta. Taas sai huomata, että pitäisi luottaa tuohon koiraan enemmän. Minä olin renkaan toisella puolella ja Maija toisella puolella palkkaamassa. Fox hyppäsi kuin vettä vaan renkaan läpi! Siinä se hyppi edes takaisin ja me Maijan kanssa palkkailtiin :D Hieno hieno poika <3
Lopuksi koitettiin vielä sivulle tuloa, mutta Fox ahdistui tästä taas, joten jätettiin se siihen. Maija näytti meille vielä puomin avulla kontakteja ja palkkaamista, neuvoi ja ohjeisti minua kotona treenaamista varten.

Taas saan olla hirmu ylpeä pojastani, oli niin taitava! Huomasin samalla myös, että sen luoksetulo on parantunut huimasti. Liinassahan se oli meillä koko ajan, mutta liina oli lähinnä sitä varten, että jos Fox päättääkin lähteä jonnekin. Näkyi toisia koiria, jotka meni kentän ohi ja Fox tuli hienosti kutsusta luokse hakemaan lihapullaa. Mahti pappa <3

Kuvia ei tältä kertaa valitettavasti ole, ehkä ensi kerralla taas!

Treenin jälkeen käytiin vielä kaverini kanssa reilun 6km lenkki, Fox mukana tietenkin. Kyllä sai vanhus kunnon liikunnat, lauantaina rämmittiin pari tuntia metsässä. Nyt ollaankin vaan oltu pari päivää, huomenna taas vähän enemmän hommia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti