sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kissamaista menoa!

Perjantaina meille tuli kolme pientä hoitolaista pariksi viikkoa. Äitini kihlattunsa kanssa lähti Barcelonaan ja heidän kolme kissaa tuli meille hoitoon.
Äitini kotona asuu myös kaksi koiraa, joten kissat ovat koiriin tottuneita, mutteivat tietenkään Foxiin. Minulla ei ole mitään tietoa onko Fox ollut ennen kissojen kanssa samassa talossa, joten en tiennyt miten suhtautuu niihin. Foxhan on todella kiltisti kanini Antun kanssa, pitää siitä kovasti. Onhan Fox innokas ja haluisi kauheasti leikkiä, mut ei halua syödä Anttua. Joten olin aika luottavaisin mielin.

Hain kissat perjantai iltana ja Foxhan oli tietenkin todella kiinnostunut niistä. Piippaili minkä kerkesi ja heilutti häntää ja ois halunnut päästä iholle asti. Kissat tietysti pelkäsivät, eikä tilanne edistynyt mihinkään perjantai iltana. Yöt nukutaan miehen kanssa makkarissa ja Fox on meidän kanssa siellä. Kissat saavat riehua muualla kämpässä.
Lauantaina Fox jatkoi sitkeää tutustumistaan ja kissat sille sähisivät ja näyttivät nyrkkejä. Eivät tykänneet Foxista yhtään. Kissat oleilivat lähinnä saunassa ja kylppärissä turvassa, välillä tulivat olohuoneen puolelle katselemaan tilannetta, mutta palasivat pian turvaan kun huomasivat että koira on yhä edelleen täällä.
Mutta pikkuhiljaa kissat alkoivat ymmärtämään, ettei Fox oikeasti olekaan paha, eikä se halua niille pahaa tehdä, vaikka käytös onkin hyvin tunkeilevaa.
Nuorin kissoista, Hekla, hyväksyi Foxin ensin. Se ei enää viihtynyt kylppärissä, vaan alkoi sieltä pikku hiljaa tulla pidemmälle ja pidemmälle olohuoneeseen. Fox tietenkin koko ajan vierellä piippaamassa ja heiluttamassa häntää. Ensin pentu epäröi, mutta ymmärsi sitten, ettei Fox tee pahaa ja niistä tuli kavereita.
Heklan asenne on hyvä, pidän kauheasti sen röyhkeydestä. Se vaan kävelee muina naisina päin Foxia ja Fox joutuu sitä väistämään. Hekla on päättänyt, että koirat ei sen silmille hypi, vaan väistävät. Jos eivät väistä niin tulee nyrkistä, minkä Fox sai tänään kerran jo kokea.

Hekla ja Fox

Vanhin kissoista, Hippu, suhtautuu Foxiin aika hälläväliä -asenteella. Kyllä se sähisee jos Fox menee liian lähelle, muttei stressaa koiraa. Hippu on kauhean arka kissa muuten, ja sen asenne jotenkin yllätti.
Hipusta ei ole vielä tuoreempaa kuvaa, kun se oikeasti on aika arka ja lähinnä saunassa. Tässä vanhempi kuva toiselta hoitokerralta

Hilman reaktio myös yllätti minut täysin. Hilma on todella rohkea ja avoin kissa. Se tuntuu olevan peloton hurjapää, eikä mikään pysäytä sitä. Aivan mahtava kissa, jota rakastan kamalasti.
Hilma ei tykkää Foxista, ainakaan vielä. Se murisee Foxille korvat luimussa ja sähisee, eikä Foxilla ole mitään asiaa metriä lähemmäs. Itse olisin jotenkin kuvitellut, että Hilma hyväksyisi Foxin helpoiten, mutta näin ne eläimet yllättää. Uskon, että Hilmakin tottuu tilanteeseen, tarvitsee vain vähän enemmän aikaa.
Hilma luimistelee koiralle


Kaikeasta huolimatta eilen illalla meillä kulki kolme kissaa ja koira yhdessä olohuoneessa. Jos Fox meni liian lähelle, kissat sähisivät ja koira väistyi. Uskoin, että kaikki sujuu hyvin, mutten osannut odottaa että näin nopeasti!
Olen todella ylpeä Foxista, että se maltaa mielensä eikä tunge kissojen iholle asti, kun ne selvästikään eivät sitä halua. Tilanne varmasti paranee vielä tästä, joten ei mitään ongelmaa ottaa kissoja uudestaankin hoitoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti