tiistai 17. syyskuuta 2013

Kesähaaste!

Hups! Olin ihan täysin unohtanut, että Sussu haastoi meidät omassa blogissaan....Doh, mehän vastataan haasteeseen, tosin vähän tälläi myöhässä :D
Ideana tosiaan vastata haastajan kysymyksiin, keksiä omat kysymykset ja haastaa ihmisiä.


1. Mikä koira seuraavaksi ja miksi?
Luultavasti meille kotiutuu pitkäkarvainen collie. Olen pitänyt rodusta niin kauan kun muistan, ihastunut ensin ulkonäköön, ja mitä enemmän opiskellut rodusta, sitä enemmän rakastunut. Pitkään etsin sitä seuraavaa rotua, mutta jotenkin huomasin palaavani aina katsomaan pk collieita.... Joten semmoinen seuraavaksi! Näillä näkymin ainakin ;D

2. Mitä koiraharrastusta haluaisit kokeilla?
Noh... Minähän en ole kokeillut oikeastaan mitään, ja haluaisin kokeilla hyvin paljon! Agility ja toko nyt on sellaisia, joita ehdottomasti haluaisi kokeilla, ja onhan me nyt kotona Foxin kanssa vähän jotain tehty. Maija ja Oona ovat luvanneet opettaa meille jälkeä ja hakua, ja niitä odotetaan innolla! Että jos näitä nyt ensi alkuun ja sen jälkeen keksisi lisää lajeja! :D

3. Narttu vai uros? Miksi?
Nyt on talossa uros. Minulle ei pitänyt IKINÄ tulla urosta, mutta niin vain kävi. Seuraavaksi tulee narttu, koska en usko Foxin hyväksyvän toista urosta saman katon alle. Mutta Foxin jälkeen en näe mitään estettä, miksei voisi joskus tulla taas uros ja luultavasti semmonen jossain vaiheessa taas tuleekin :)

4. Koirasi lempilelu?
Pallo. Tuommonen jalkapallon värinen pieni pallo, joka piippaa... Toinen lempilelu on tennispallo, vinkuva sekin. Ja sitten on Kala. Kala on Foxin aarre, Foxin lapsi. Fox ei sitä syö, vaikka yleensä syö kaikki tuollaiset lelut. Mutta ei Kalaa. Jos astun vahingossa Kalan päälle ja siitä kuuluu piippaus, tulee Fox heti huolissaan katomaan. Se on Foxin rakas.
Kala

5. Lempikoiratapahtuma?
Djaa'a! Minähän en ole ikinä missään sellaisissa käynyt :D Lemmikkimessuilla vaan, mutta ehkä minä vielä joskus ;)

6. Mitä otat huomioon kasvattajaa valitessa?
Noh, tätäkään en ole vielä koskaan joutunut tekemään, siis kasvattajaa valitsemaan. Nyt kun olen pk collieiden kasvattajia tutkinut, valitsin ensisijaisesti lähellä olevan kasvattajan, koska olenhan vasta menossa tutustumaan rotuun, enkä vielä pentua ostamaan. Lopullisen päätöksen siitä, kenelle laitoin viestiä tein kasvattajan harrastusintouden takia. Hän harrastaa koiriensa kanssa agilitya ja tokoa. Hän kertoi, että kaikilla hänen jalostukseen käyttämillä koirilla on tuloksia harrastuspuolelta ja se on minulle tärkeä juttu, koska enhän minä hae mitään näyttelyeläintä, vaan nimenomaan harrastuskaveria. Olen menossa häntä ja hänen koiriaan tapaamaan jossain vaiheessa ja silloin varmaan teen päätöksen siitä, tuleeko pentu joskus häneltä vai jostain muualta. Toivoisin että kasvattajan kanssa synkkaisi hyvin ja juttua riittäisi, ja hän olisi kiinnostunut kasvateistaan myös pentuajan jälkeenkin.

7. Koira, josta koiraharrastuksesi lähti käyntiin?
Meillä on kotona aina ollut koiria. Äidillä oli saksanpaimenkoiria kun synnyin ja niiden kanssa olenkin lapsuuteni viettänyt. Minulle on ollut aina selvää, että koira tulee minulla aina olemaan, mutta ehkä lopullisen kimmokkeen toi Riku, meidän ensimmäinen uros, reilu 2-vuotiaana saapunut suursnautseri. Riku oli niin erilainen kun äidin sakut, jotka oli pennusta asti hyvin koulutettuja, jotka halusivat miellyttää ja osasivat käyttäytyä kunnolla. Riku oli oman tiensä kulkija. Kyllä se osasi, mutta ei sitä aina kiinnostanut. Alussa ei korvakaan heilahtanut, kun sitä nimellä kutsui. Rikun kanssa kuljin metsissä ennen Rosaa ja hypittiin puun runkojen yli ja tutkittiin uusia paikkoja. Riku oli Äijä isolla Ä:llä ja niin rakas otus!

8. Miten pyrit kontrolloimaan (kisa)jännitystäsi?
En ole koskaan kisannut, joten siihen en voi vastata... Mutta yleistä jännitystä yritän kontrolloida hengittämällä syvään ja hokemalla itselle "hyvin se menee, tähän ei kuole vaikka mokaisi, kyllä se siitä!". Nyt pitää taas saada jännitys kuriin kun perjantaina on autokoulun kakkosvaiheen ratapäivä... Jännittää ja pelottaa!!

9. Onko koiraharrastus katkaissut välisi vanhoihin (koirattomiin) ystäviin?
Välit katkesivat jo ennen Foxia. Mutta ei se haittaa, uusia ystäviä on tullut koirien myötä!

10. Hölmöin kuva koirastasi.
Apua! Tämä olikin vaikea... Melkosen pitkään selasin kuvia läpi ja lopulta valitsin tämän:
Se on niin pölö!

11. Millaisena kouluttajana itseäsi pidät?
Melkoisen lyhyt hermoisena ja suht huonona... Välillä on intoa opettaa Foxille uusia asioita, vaikka ei tulosta heti näkyisikään. Esimerkiksi eroahdistuksen kanssa painittiin kauan, ja olen todella tyytyväinen, etten missään kohtaa luovuttanut vaan jaksoin aina yrittää ja kokeilla uusia tapoja. Myönnän että usein minulla on "kaikki mulle heti nyt" -asenne. Lisäksi olen kärsimätön, ja Foxin on vaikea keskittyä kun se ei malta ja pian minulla menee hermot... Eli kärsivällisyyttä pitäisi saada lisää. Lisäksi kaipaisin lisäohjausta siitä, miten kannattaisi Foxin kanssa toimia missäkin tilanteessa, kun välillä tuntuu että ollaan umpikujassa, koska minä en osaa enkä tiedä miten edetä.

Me haastetaan seuraavat koirakot


En tiedä montako piti haastaa, mutta eiköhän tuossa ole tarpeeksi :D

Ja lopuksi vielä kymysykset!
1. Mitä toivoit koiralta, kun etsit sopivaa yksilöä? Saitko sitä?
2. Mitkä seikat vaikuttivat rotuvalintaasi?
3. Sinun ja koirasi yhteinen lempipuuha?
4. Koirasi paras ystävä?
5. Mitä koirasi syö?
6. Onko sinulla ja koirallasi tavoitteita? Oletteko saavuttaneet niitä?
7. Kuinka paljon keskimäärin lenkkeilette vuorokaudessa?
8. Onko koirasi nopea oppimaan uusia asioita?
9. Mikä rotu seuraavaksi?
10. Paras muistosi koirasi kanssa?
11. Ja loppuun paras kuva koirastasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti